Objavljeno: četvrtak, 29.09.2005. ljeta Gospodnjeg

HRVATSKI DREAM TEAM





Evo kako ja vidim neke od naših medijskih i inih likova. Hvala Blogostici na linku. Blah!

Ovo sam natrkeljao 29.09.2005. u 21:18 i stvarno me zanima tvoje mišljenje.
Protrkeljaj (11) - Ispljuni na papir - #





O temi HRVATSKI DREAM TEAM izjasnili su se:













ZAKAJ SE NISAM JAVLJAL



Sorry ekipo, nisam se javljal neko vrijeme. Iskreno, bioritam mi se totalno izvrnul. Na GO-u sam išel u krpe oko cca. 04:00, a u nedjelju nisam uspio zaspati prije 04:00. Vrpoljil sam se u krevetu ko kurva u crkvi…straaaašno. Onak, svako malo pogledam na vuru i ustanovim da je prošlo pola sata, a ja još – BUDAN! E, sad. Ne bi to bil neki bad da je tak bilo samo u nedjelju…taj bioritam me još prati. Jedva čekam sutra, da se nakrmim kak bog zapoveda.

Glede postova. Nisam bio od neke koristi. Bio sam strgan od umora, pa nisam imao inspiracije za pisanje. No, u takvim trenucima, ono kaj volim radit, je prtljat po photoshopu, flashu, papiru etc. Tako da sam se malo igrao sa dizajnom svoga b(l)oga. Još fali par finesa, pa mogu na miru nastaviti trkeljati postove. Blah!

Ovo sam natrkeljao 29.09.2005. u 20:44 i stvarno me zanima tvoje mišljenje.
Protrkeljaj (0) - Ispljuni na papir - #





O temi ZAKAJ SE NISAM JAVLJAL izjasnili su se:













MOJA MAJICA



Baš mi je palo na pamet da si napravim svoju majicu. Ako bude još zainteresiranih, javite se. :)


Ovo sam natrkeljao 29.09.2005. u 19:07 i stvarno me zanima tvoje mišljenje.
Protrkeljaj (5) - Ispljuni na papir - #





O temi MOJA MAJICA izjasnili su se:













Objavljeno: nedjelja, 25.09.2005. ljeta Gospodnjeg

ITS AKOMPLIŠT



Zadnji dan 3-tjednog izležavanja. Mislio sam da će me ovaj dan teže pogodit, no osjećam se indiferentno, a to me malo plaši. Zar me to ne bi trebalo barem malo dotaknuti?



Ovo sam natrkeljao 25.09.2005. u 15:49 i stvarno me zanima tvoje mišljenje.
Protrkeljaj (8) - Ispljuni na papir - #





O temi ITS AKOMPLIŠT izjasnili su se:













Objavljeno: subota, 24.09.2005. ljeta Gospodnjeg

NOVE IDEJE



Subota…blah! Prošla su 3 tjedna godišnjeg odmora… Ajd, bar sam se relativno dobro odmoril, malo pospremio blog (a sutra ću sobu), a čak sam i jednu subotu bil' u Jabuci. Nije loše. E, sad, kad bi to moglo potrajati i malo duže, ne bih se bunio. Možda napišem neku doooobru knjigu ili izmislim nešto što će cijeli svijet koristiti, pa onda živim od autorskih prava…na cijelo-životnom godišnjem odmoru. A kaj? Kažu da su 40-e najbolje stvaralačke godine, a ja do tada imam još podosta vremena. Sada je vrijeme za plan, a nakon toga akcija…no, prvo plan. Treba biti otvoren, kažu, za nove ideje. Kako neću biti otvoren za nove ideje, pogotovo ako su moje? To treba biti spontano. Inspiracija se uvijek javlja spontano. Meni najčešće prije spavanja. Padne mi neka luuuda ideja na pamet, izbrijem ju do detalja, smislim gdje, kako, s kim i onda se ujutro probudim…i ničega se ne sjećam. Blah!



Možda bi trebal zapisivat?


Ovo sam natrkeljao 24.09.2005. u 20:50 i stvarno me zanima tvoje mišljenje.
Protrkeljaj (3) - Ispljuni na papir - #





O temi NOVE IDEJE izjasnili su se:













JUČER POTRES U LOS ANGELESU



Evo, ovo je moj zadnji post o stvarima koje su zahvatile našu planetu (za sada, neke djelove), one koje to zanima, ne moraju više puno tražiti. Sve je na net-u.

Quake strikes north of Los Angeles

WHEELER RIDGE, California (AP) -- A magnitude 3.6 earthquake shook an area north of Los Angeles early Friday, one day after a series of quakes rumbled through the region.

There were no reports of injuries or damage from Friday's 3:21 a.m. quake, an aftershock to Thursday's temblors in the San Joaquin Valley about 70 miles northwest of Los Angeles.

The Thursday quakes began with a magnitude-3.4 jolt, which was quickly followed by a 4.7 quake, according to the U.S. Geological Survey in Pasadena.

vidi oriđiđi


Blah!

Ovo sam natrkeljao 24.09.2005. u 00:04 i stvarno me zanima tvoje mišljenje.
Protrkeljaj (8) - Ispljuni na papir - #





O temi JUČER POTRES U LOS ANGELESU izjasnili su se:













Objavljeno: petak, 23.09.2005. ljeta Gospodnjeg

HORROR



Dođoh izvana, uvalim se pred comp, počnem nešto brijati po Photoshopu, mir & tišina. Samo TV nešto lupeta potiho u pozadini. Idila.

Kad najednom u mom vidokrugu s desne strane, iza držača za papire digne se neka crna zlosutna sjena. U trenutku protrnuh. Kad ono, niotkud…



…lik zaspo između stola i zida, na radijatoru…zakon. To mu je sad novo mjesto.




Ovo sam natrkeljao 23.09.2005. u 23:42 i stvarno me zanima tvoje mišljenje.
Protrkeljaj (4) - Ispljuni na papir - #





O temi HORROR izjasnili su se:













A KAJ SAM REKEL? ;)



Japanska mafija uraganima po SAD-u?



Američki meteorolog tvrdi da je japanska mafija, poznatija kao jakuza, uz pomoć KGB-ova izuma prouzrokovala uragan Katrina, objavio je u četvrtak Wireless Flash.

Meteorolog Scott Stevens iz Pocatella, u američkoj saveznoj državi Idaho, izjavio je nakon što je pregledao NASA-ine satelitske snimke uragana da je uvjeren kako je uragan prouzrokovan elektromagnetskim generatorima s transmiterima mikrovalova smještenim negdje na zemlji.

"Ne postoji apsolutno nikakva šansa da se ovo dogodi na prirodan način", rekao je Stevens koji je na vidjevši satelitske snimke posumnjao na formacije ravnih linija u oblacima približavajućeg uragana.

Generatori emitiraju zvučne valove između tri i 30 megahertza i Stevens tvrdi da su Rusi još za vrijeme Hladnoga rata 1976. godine izumili tehnologiju za stvaranje oluja koja može zaobići neke zakone fizike i prodali je ostalima kasnih 80-ih.

Stevens svoje tvrdnje temelji na zapažanjima da su oblaci formirani na taj način drugačiji od normalnih oblaka, a takvi oblaci se mogu pojaviti odjednom i niotkud, te da je Katrina imala mnogo rotacionih točaka, što je vrlo neobično za uragane.

"Oblaci su izgledali toliko neprirodno da sam odmah prepoznao djelovanje stroja", izjavio je Stevens pojašnjavajući svoju "teoriju zavjere".

U ovom trenutku najmanje 10 zemalja i organizacija posjeduje tu tehnologiju, no Stevens za Katrinu sumnjiči japansku jakuzu, koja je prouzrokovala uragan kako bi u budućnosti napravila prostora za japanski prodor na američka tržišta te se osvetila za američko bombardiranje Hirošime 1945. godine.


IskonInternet


E, sad, jel Japanci il' napad iznutra...za taj odgovor još treba malo strpljenja. Blah!


Ovo sam natrkeljao 23.09.2005. u 21:43 i stvarno me zanima tvoje mišljenje.
Protrkeljaj (0) - Ispljuni na papir - #





O temi A KAJ SAM REKEL? ;) izjasnili su se:













NAŠE SOUTH PARK IZDANJE (APDEJT)



Pošto sam prve likove kreirao bez nadzora svoje drage, sada je došlo do apdejta naših likova. Ovaj puta izradili smo ih zajedno.



Ovo sam natrkeljao 23.09.2005. u 16:37 i stvarno me zanima tvoje mišljenje.
Protrkeljaj (4) - Ispljuni na papir - #





O temi NAŠE SOUTH PARK IZDANJE (APDEJT) izjasnili su se:













THE DAY AFTER TOMORROW



Jesam rekel? Jesam rekel?

Porast broja razornih uragana zbunio znanstvenike, svijetu prijeti uraganska pošast



NAKON što je uragan Katrina poharao New Orleans, a u vrijeme kad treći najjači uragan u povijesti prijeti Teksasu i Louisiani, skupina znanstvenika pokušala je pronaći odgovor na pitanje što je uzrokovalo porast broja uragana najveće snage, dakle onih označenih brojevima 4 i 5 na Saffir-Simpsonovoj ljestvici.

No, unatoč istraživanju o mogućim uzrocima porasta broja razornih uragana u posljednjih 30 godina, znanstvenici nisu bliže odgovoru na to pitanje. Istraživanje bazirano na pretpostavci da je za velik broj razornih uragana "zaslužan" porast temperature u oceanima proveli su dr. Peter Webster sa Georgia Institute of Technology i njegovi suradnici, a rezultati su objavljeni u časopisu Science.

Poznato je da se uragani mogu formirati isključivo iznad oceana čija je temperatura na površini 25 stupnjeva Celzijusa ili više. No, nije poznato kako na snagu i učestalost pojavljivanja uragana utječu veće temperature od graničnih 26 stupnjeva. Ttemperatura površine sjevernog Atlantika i Pacifika je od 1970. porasla u prosjeku za pola stupnja, što nipošto nije zanemariv podatak.

Upravo zbog tog podatka dr. Webster je postavio hipotezu prema kojoj je porast broja razornih uragana direktno povezan s porastom broja temperature na površini svjetskih oceana. No, u istraživanju koje je obuhvatilo sve svjetske oceane nije uspio doći do potvrde svoje hipoteze.

Istraživanjem je utvrđeno da je od 1970. došlo do statistički značajnog povećanja temperature u svim oceanima na Zemlji, uz jednu iznimku ? jugozapadni Pacifik.

No, unatoč globalnom porastu temperature površine oceana, utvrđeno je da nije došlo do povećanja broja i/ili snage uragana u cijelom svijetu, nego samo u sjevernom Atlantiku, gdje su obe brojke bitno porasle u zadnjih 35 godina. To je loša vijest za stanovnike Kariba i SAD-a, koji su najčešće na udaru uragana nastalih iznad sjevernog Atlantika, ali i za znanstvenike, čija je hipoteza pala u vodu. Naime, ako je porast temperature površine svjetskih oceana zaista proporcionalan broju uragana, onda bi uragani širom svijeta trebali biti sve češći, što nije slučaj.

Ipak, Websterovo istraživanje pokazalo je da se broj razornih uragana (kategorije 4 i 5) od 1970-ih do danas udvostručio, ali ni to ne dokazuje da je za to odgovoran porast tempereture u oceanima. Naime, drugi najveći porast broja razornih uragana zabilježen je upravo u jugozapadnom Pacifiku, u kojem temperatura površine nije bitno porasla u zadnjih 35 godina.

Iako Webster nije dobio odgovore na svoja pitanja, njegovo istraživanje otvorilo je prostor za nova pitanja o snazi i učestalosti uragana, ali i ustvrdilo da, ako je suditi prema trendu porasta broja razornih uragana u zadnjih 35 godina, tek predstoji prava uraganska pošast.

vidi oriđiđi












Rita se uvrstila u Guinnessa

Amerikanci u četvrtak i dalje bježeći napuštaju teksašku obalu kojoj se približava Rita, uragan proglašen trećim najsnažnijim od kada se bilježe takvi podaci.

Rita i dalje jača nad toplim morem Meksičkoga zaljeva, te je proglašena uraganom pete, najviše kategorije. S vjetrom najveće brzine to je oluja koja može nanijeti "katastrofalnu" štetu, objavio je američki nacionalni centar za uragane.

Očekuje se da će oluja biti snažnija od prošlomjesečne Katrine koja je bila uragan četvrte kategorije, a za njom je ostalo više od tisuću mrtvih i uništen New Orleans i okolna područja.

Samo su dva uragana u atlantskome bazenu, Gilbert 1988. i Praznik rada 1935. bila snažnija od Rite čiji vjetrovi u četvrtak dosežu brzinu od 345 km na sat.

Očekuje se da Rita u petak navečer ili u subotu rano ujutro dođe do Galvestona u Teksasu, do kada se pretpostavlja da bi moglaoslabiti na uragan treće kategorije.

Evakuacija je obavezna za milijun ljudi u niskim dijelovima teksaškoga priobalja, među ostalima i u dijelovima prijestolnice Houstona.

U srijedu je predsjednik Bush proglasio izvanredno stanje za Teksas i Louisianu i rekao: "Nadamo se i molimo da Rita ne bude razorna oluja, ali moramo biti spremni za najgore".

"Stotine autobusa spremne su za evakuiranje stanovništva, a uz evakuacijsku rutu pripremaju se skloništa", rekao je Frank Michel, glasnogovornik gradonačelnika Houstona Billa Whitea.

Oko pet tisuća vojnika Nacionalne garde već je stiglo u pripreme masovne evakuacije, javljaju mediji.

NASA je zatvorila Svemirski centar Johnson i kontrolu Međunarodne svemirske postaje (ISS) prepustila Rusiji.

Otkazani su sportski i kulturni događaji, a škole su zatvorene najmanje do sljedećega tjedna.

"Meteorolozi upozoravaju na mogućnost plimnoga vala i do devet metara na teksaškoj obali", rekla je galvestonska gradonačelnica Lyda Ann Thomas. U uraganu koji je 1900. ubio oko šest tisuća ljudi taj je gradić bio zbrisan s lica zemlje.

vidi oriđiđi


Eh, da, nisam meteorolog, samo me zanimaju čudni sinkronizmi. ;)

Daaaakle, da se malo podsjetimo, film je nedavno igrao, možda ima ovdje neki link.


Ovo sam natrkeljao 23.09.2005. u 03:10 i stvarno me zanima tvoje mišljenje.
Protrkeljaj (3) - Ispljuni na papir - #





O temi THE DAY AFTER TOMORROW izjasnili su se:













Objavljeno: četvrtak, 22.09.2005. ljeta Gospodnjeg

NAŠE SOUTH PARK IZDANJE



Nacrtani i draga mu u South Park izdanju.


Izradite svoje likove u South Park studiu

A ovdje možete skinuti mali programčić za hvatanje screenshot-a, pa si možete slikati svoje izrađene likove. Capture-A-ScreenShot

Ovo sam natrkeljao 22.09.2005. u 16:50 i stvarno me zanima tvoje mišljenje.
Protrkeljaj (5) - Ispljuni na papir - #





O temi NAŠE SOUTH PARK IZDANJE izjasnili su se:













RITA CATEGORY 5



Updated: 9:27 a.m. EDT (13:27 GMT), September 22, 2005

A satellite image shows Rita covering much of the Gulf of Mexico.

Hurricane Rita's winds are at 175 mph today as it spins closer to the Texas coast -- where it is projected to make landfall early Saturday. Thousands of residents are moving inland. If the storm maintains its intensity, Rita "could be worse than Katrina," according to National Hurricane Center Director Max Mayfield. Forecasters expect the center of Rita to make landfall near Galveston.

Ovo sam natrkeljao 22.09.2005. u 15:39 i stvarno me zanima tvoje mišljenje.
Protrkeljaj (2) - Ispljuni na papir - #





O temi RITA CATEGORY 5 izjasnili su se:













Objavljeno: srijeda, 21.09.2005. ljeta Gospodnjeg

NOGU NA POD...



Obavih kaficu sa kolegama u Spunk-u, sjeo u kola i eto me doma.

Nekaj smo se zabrbljali i veli frend da se ovaj vikend uuuuubiooo ko majka. Veli da je otisel tak daleko, da mu se cijela soba vrtila kad se legnuo.

Tada mi se dogodio flash iz mladjih dana. Sjecam se da sam se grozio onih trenutaka kad legnes u krevet, a on stoji...ali se cijela soba vrti oko njega. Volio sam popiti, buntovnik, srednja skola, prvi izlasci, Jabuka, brijanje, zivi se za petak, ma, oni koji ovdje trose vrijeme citajuci, znaju o cemu pricam. Ali, mrzio sam ringespil, jao kako sam ga mrzio. Cak toliko da sam poceo kontrolirano piti. Znate ono...nadjete granicu.

Tako sam ja uvijek bio "na granici", tuzno gledao svoju ekipu kako se bjesomucno opijaju i nakon svega odlaze svi svojim kucama. No, bitno da moja soba stoji na mjestu. I tako, jedne veceri u Jabuci, sretnem frenda iz starog kvarta. Lijepo se nashankirasmo, zapricasmo I podosta alkohola popismo. No, najednom, iz podsvijesti se javi: "SOBA!", pomislim; "ne smijem vise ni kap popiti, inace bu ringespil!". Nisam ni misao završil kak treba, i stigose jos 2 dupla GP-a. Nisam to smio ni u mislima popiti, a kamoli u ovom trodimenzionalnom realmu. "Cuj, nema sanse da to popijem. Mrzim kad se cijela soba okrece oko mene!", rekoh. A on se samo nasmije i veli; "Stari, samo se legnes i ak se pocne okretati, spusti jednu nogu na pod i sve ti se zaustavi". (?) Nemrem vjerovati da sam bio tako neobavjesten. Mogu se mirne duse ubiti, dovuci doma, legnuti i ak je frka, samo spustim nogu??? Koji sam tenkre. Ne moram vam reci kako sam proslavio svoje prosvjetljenje...jedva sam citav stigao kuci.

Katastrofa. Uletim u kuhinju, ubacim nesto zeludac, skinem se i sjednem na krevet. "Spreman sam za testiranje", pomislim i legnem, zazmirim, a ono "Ooooooo!!"-pocinje. "He, he, he, nesh ti mene...". I hop, noga na pod! Blah.

Ne moram vam ni ovo reci, jel da? Al ajd, priznajem, bio je to pravi rolercoaster. Jedan za pamcenje. Nakon toga držim se granice...

Blah.




Sorry kaj nema čšžnjćđ…pisao sam ovaj post na pocket pc-u, dok je draga svoj post pisala na kompu. :)

... i onda opet zašteka t-com-ov server …



Ovo sam natrkeljao 21.09.2005. u 22:46 i stvarno me zanima tvoje mišljenje.
Protrkeljaj (5) - Ispljuni na papir - #





O temi NOGU NA POD... izjasnili su se:













3 ONLINE!!!



Krenuh se pomalo spremati za kafu (idem sa ekipom s posla, oni imaju pauzu u 16:30, buahahahaha) i rekoh sebi, aj, još da pogledam 2-3 ključna bloga, pa gibam...kad ono...na mom blogu 3 online...to mi se još nije dogodilo...uglavnom sam samovao tamo...blah!




Ovo sam natrkeljao 21.09.2005. u 15:37 i stvarno me zanima tvoje mišljenje.
Protrkeljaj (6) - Ispljuni na papir - #





O temi 3 ONLINE!!! izjasnili su se:













PODSVJESNE TRIPICE



Greška. To je bila greška. Ostati budan nakon što je draga otišla na posao. A još veća greška bila je upaliti comp i otići na www.blog.hr. Zašto? Pa zato što...aj sad da vidim kaj je ovaj napisal, pa još da pogledam kaj je ona napisala, e čekaj, čekaj, ovaj uvijek ima interesantne postove...pa čitaš, pa gledaš, pa čitaš, pa se sjetiš kaj bi još mogel na blogu uredit...i blah, blah....eto 12:00. Ostalo se bez pljuga, bez kave, bez sna. E, sad, obuci se, sjedi u kola, pa do najbližeg dućana po osnovne životne namjernice Nescafe & Walter Wolf.

Bolje da sam se samo okrenuo na drugu stranu i nastavio spavati.

No, sad kad sam već budan, mogao bih nešto pametno i nažvrljati.

Znam...sjetih se!!! Podsvijest je proradila!

Neki dan je moje društvance raspravljalo o – tripicama. Meni, kao priučenom vegeterijancu, počeo se okretati želudac. Te tripice ovak, te onak, te od želuca, te od špeka...blah!!! Jeste ikada vidjeli to „jelo“? Jeste ikada razmislili od kuda su oni izvadili te sastojke? Pa ne moraš biti vegeterijanac da ti se to jelo zgadi. To i ono, kak se zove, hladetina...to je vrhunac čovječjeg kulinarskog neukusa.

Jedine TRI-PICE koje odobravam nalaze se na slici dolje.




Ovo sam natrkeljao 21.09.2005. u 13:51 i stvarno me zanima tvoje mišljenje.
Protrkeljaj (7) - Ispljuni na papir - #





O temi PODSVJESNE TRIPICE izjasnili su se:













SAMO DA...



...napišem svoj najraniji post dok sam na GO-u...i vračam se u krevet...:)

Ovo sam natrkeljao 21.09.2005. u 08:21 i stvarno me zanima tvoje mišljenje.
Protrkeljaj (1) - Ispljuni na papir - #





O temi SAMO DA... izjasnili su se:













IJAAAAAAOOOOO...02:44!!!



Opa! Opet sam malo dulje zabrijal. 2:44, kaže moj sat. Uhvatih se malo uredit svoj blog, kad ono, vrijeme proleti. Ajd, dobro, još sam GO-u, pa si to mogu priuštiti. Azriel mi tu krmi u krilu, već naviknut na škljocanje tastature i rolanje miša po stolu. Blog sam završil, idem sad vidjet kaj nudi televizija (no, čini mi se da sam zakasnio) i onda...lagano kidam naljevo...u astral...Blah! ;)

Ovo sam natrkeljao 21.09.2005. u 02:44 i stvarno me zanima tvoje mišljenje.
Protrkeljaj (2) - Ispljuni na papir - #





O temi IJAAAAAAOOOOO...02:44!!! izjasnili su se:













Objavljeno: ponedjeljak, 19.09.2005. ljeta Gospodnjeg

TODAY ACTIVE TROPICAL CYCLONES



Ajmo vako... da sad ja tu ne copy-pejstam...evo vama link na ono što zovu:




TU STISNI!!!!


...pa si pogledajte kaj se trenutno događa... :)


Ovo sam natrkeljao 19.09.2005. u 21:30 i stvarno me zanima tvoje mišljenje.
Protrkeljaj (3) - Ispljuni na papir - #





O temi TODAY ACTIVE TROPICAL CYCLONES izjasnili su se:













JEL OVO VIŠE NORMALNO?



Lower Florida Keys ordered evacuated



Tropical Storm Rita heads toward Bahamas, southern Florida

Monday, September 19, 2005; Posted: 11:08 a.m. EDT (15:08 GMT)


MIAMI, Florida (CNN) -- Approaching Tropical Storm Rita prompted officials to issue a mandatory evacuation order Monday for residents in the lower Florida Keys.

Forecasters expect Rita to strengthen into a hurricane as it churns toward the Keys and the Bahamas.

At 8 a.m. ET, Rita's center was about 235 miles southeast of the Bahamian capital, Nassau, moving west at nearly 9 mph, the Miami-based National Hurricane Center reported. Maximum sustained winds were clocked near 60 mph.

A hurricane warning is in effect for the Exumas and for Andros Island in the Bahamas and in Florida from Ocean Reef southward and westward to the Dry Tortugas.

The evacuation area in the Keys stretches from Seven Mile Bridge to Key West, said Becky Herrin of the Monroe County Emergency Operation Center.

The move follows Sunday's order for tourists to evacuate. There are about 80,000 residents of Monroe County, which includes about 27,000 residents of Key West.

Rita could become a Category 1 storm on the Saffir-Simpson scale of hurricane intensity in the next 24 hours, the center said.

In Key West, Mayor Jimmy Weekley said Monday that although tourists already had been ordered to leave, residents might not be so willing to follow.

"Conch is a mussel and it's a very tough mussel," Weekley said. "So, a lot of the old Conchs here, as Key Westers are known, will not evacuate at all, they will stay and ride the storm out, for various reasons."

National Hurricane Center Director Max Mayfield said Monday that people in some areas still recovering from Hurricane Katrina should be watching Rita. (Watch the video of where Rita might be heading -- 2:23)

"This is definitely becoming a concern for the northwestern Gulf of Mexico," Mayfield said. He said the storm could threaten Texas and Louisiana within five days.

"What will determine the steering there is this high pressure system that currently is anchored over Louisiana and Texas -- but with time that's forecast to erode and move to the east and that may let Rita turn up more towards the north. So at this point in time the folks in Texas and even the Louisiana coast need to monitor this very carefully."
President Bush: 'Deep concern'

As recovery efforts from Katrina continued along the Gulf Coast, the possibility of another storm prompted reaction from President Bush.

"There is deep concern about this storm causing more flooding in New Orleans," Bush told reporters Monday during a Homeland Security council meeting.

Rita is the 17th named storm of this year's Atlantic hurricane season, and with water temperatures in the Florida Straits in the high 80s, it has plenty of fuel.

Forecasters predicted the storm would move over the eastern and central Bahamas on Monday.

In the Bahamas, Earnel Brown, manager of the Baycaner Beach Resort, told The Associated Press that few people on Mayaguana Island had bothered to board their windows or stock up on emergency supplies.

"I don't expect that much trouble," Brown told AP. "I don't think we're going to have that much damage from it."

Florida Gov. Jeb Bush declared a state of emergency Sunday, activating National Guard troops, authorizing the use of public buildings as shelters and invoking state laws against price-gouging.

A storm surge of up to 8 feet is forecast for the Keys. The storm surge could reach up to 5 feet in extreme southeastern Florida and the northwestern Bahamas.

Cuban authorities posted a hurricane watch for five provinces, including the capital of Havana; tropical storm watches were posted in three other provinces. In addition, a tropical storm watch was posted for southeastern Florida from Deerfield Beach to Florida City, continuing westward to East Cape Sable.

Rita is the third tropical system to emerge from the Atlantic in two weeks. Tropical Storm Philippe was upgraded to a hurricane Sunday night, while Tropical Storm Ophelia was fading into the North Atlantic as it chugged northward off Newfoundland.

At 5 a.m. ET, Philippe had top winds of 75 mph. It was centered about 385 miles east of the Leeward Islands, moving north at about 7 mph. That track was expected to hold for the next 24 hours, the hurricane center reported.



Copyright 2005 CNN. All rights reserved.This material may not be published, broadcast, rewritten, or redistributed. Associated Press contributed to this report.

vidi oriđiđi



APDEJT



Florida Keys evacuating as Rita nears hurricane strength



Storm heads toward southern Florida, Bahamas

Monday, September 19, 2005; Posted: 2:17 p.m. EDT (18:17 GMT)


MIAMI, Florida (CNN) -- Officials issued a mandatory evacuation order for residents of the Florida Keys on Monday, as Tropical Storm Rita neared hurricane strength.

At 2 p.m. ET, Rita's maximum sustained winds were clocked at 70 mph -- just 4 mph short of hurricane strength -- as it churned toward the Keys and the Bahamas.

Rita's center was about 165 miles southeast of the Bahamian capital, Nassau, moving west-northwest at nearly 14 mph, the Miami-based National Hurricane Center reported.

A hurricane warning is in effect for the Exumas and for Andros Island in the Bahamas and in Florida from Golden Beach southward to Florida City and westward to East Cape Sable. The warning also includes the Keys from Ocean Reef to the Dry Tortugas.

Tourists were told to leave on Sunday. There are about 80,000 residents of Monroe County, which includes about 27,000 residents of Key West.

Miami-Dade County is also under a hurricane warning; hurricane-force winds are expected there by Tuesday morning.

Rita could become a Category 1 storm in the next 24 hours, the center said. Category 1 hurricanes have winds of 74-95 mph.



E sad...meni to počinje ličiti na "Day after tomorrow"...a vama?



Ovo sam natrkeljao 19.09.2005. u 17:27 i stvarno me zanima tvoje mišljenje.
Protrkeljaj (0) - Ispljuni na papir - #





O temi JEL OVO VIŠE NORMALNO? izjasnili su se:













KOME JOŠ TREBA SMS?



Ovaj GO postaje naporan. Pravi mali maraton. Jel zna netko koji je dan??? Noćas sam uspio zatvoriti oči oko 03:00 i krmio sam do 13:30. Pogledam mob, stigla nova poruka oko 08:00, mislim si, draga mi želi dobro jutro ili takvo nešto, kad ono...



Ajd, dobro...rekoh. Nije da nije mislila na mene. :)

Odoh obavit važnu misiju...


APDEJT 15:21

MIŠN AKOMPLIŠT!!!




Ovo sam natrkeljao 19.09.2005. u 14:17 i stvarno me zanima tvoje mišljenje.
Protrkeljaj (10) - Ispljuni na papir - #





O temi KOME JOŠ TREBA SMS? izjasnili su se:













NASA SNIMILA SVJETLOST IZ BOOMERANG NEBULE





The Hubble Space Telescope has "caught" the Boomerang Nebula in these new images taken with the Advanced Camera for Surveys. This reflecting cloud of dust and gas has two nearly symmetric lobes (or cones) of matter that are being ejected from a central star. Over the last 1,500 years, nearly one and a half times the mass of our Sun has been lost by the central star of the Boomerang Nebula in an ejection process known as a bipolar outflow. The nebula's name is derived from its symmetric structure as seen from ground-based telescopes. Hubble's sharp view is able to resolve patterns and ripples in the nebula very close to the central star that are not visible from the ground.

Astronomers are uncertain of the cause of bipolar outflow in this, and many other, young nebulae like the Boomerang. It may be that a disk of slow-moving material is situated around the equator of the star, thereby blocking more rapidly moving ejected material there, and allowing only matter closer to the poles to be ejected. Another consideration may be that magnetic fields are responsible for constraining the material and thus causing the double-lobed shape of the nebula.

Bipolar outflows are seen to occur both from very young stars ("protostars") that are still in the process of collapsing and forming, and from old stars nearing the ends of their lives that have become bloated red giants. The Boomerang is believed to be the ejected outer layers from an old red giant. Each lobe of the Boomerang Nebula is nearly one light-year in length, making the total length of the nebula half as long as the distance from our Sun to our nearest neighbors- the Alpha Centauri stellar system, located roughly 4 light-years away.

These images of the Boomerang were taken in early 2005 with the Advanced Camera for Surveys onboard Hubble. A visible light filter was used in combination with a series of polarization filters. Similar to polarizing sunglasses that are used to reduce the amount of scattered light that enters our eyes on a sunny day, the telescope's polarizing filters allow only light of a specific polarization angle to pass through to the camera's detector. By combining images taken at different polarization angles, astronomers can study light scattering in the nebula and the properties of the small dust particles responsible for the scattering. Colors were assigned to represent different polarization components, and then those colors were adjusted to accentuate features in the nebula, resulting in the multi-hued composite image.

The Boomerang Nebula is located about 5,000 light-years from Earth in the direction of the Southern constellation Centaurus. Submillimeter radio measurements made in 1995 show the deep interior of the nebula to have a temperature of only one degree Kelvin above absolute zero, with absolute zero equal to nearly -460 degrees Fahrenheit. This makes the inner regions of the Boomerang Nebula one of the coldest known places in the universe.

For additional information, please contact
John Biretta, Space Telescope Science Institute, 3700 San Martin Drive, Baltimore, MD 21218, (phone) 410-338-4917, (fax) 410-338-4579, (e-mail) biretta@stsci.edu or

Keith Noll, Hubble Heritage Team, Space Telescope Science Institute, 3700 San Martin Drive, Baltimore, MD 21218, (phone) 410-338-1828, (fax) 410-338-4579, (e-mail) noll@stsci.edu.

vidi oriđiđi

Ovo sam natrkeljao 19.09.2005. u 00:34 i stvarno me zanima tvoje mišljenje.
Protrkeljaj (1) - Ispljuni na papir - #





O temi NASA SNIMILA SVJETLOST IZ BOOMERANG NEBULE izjasnili su se:













Objavljeno: subota, 17.09.2005. ljeta Gospodnjeg

I JOPET F#$&K!!!!



Jučer sam se namučil ko mali Isusek, složio vege-ražnjiće (slika kasnije), trčao u nabavku stvari koje su još falile, danas složio vege-pljeskavice, a kad ono:

Prognoza vremena za Zagreb i okolicu za 17.09.2005

Umjereno do pretežno oblačno povremeno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Više kiše očekuje se u drugom dijelu dana kada će i zahladnjeti. Vjetar slab, poslijepodne umjeren, u gorju i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Temperatura zraka između 20 i 23 °C, poslijepodne u padu.

Zadnja izmjena 17.09.2005 u 10 sati


...i da to još slikovno upotpunim:



...bemti ove oblake...ne bi bili tako loši da ne nose KIIIIŠUUUUU!!!!!

BLAH!!!! :(

Ovo sam natrkeljao 17.09.2005. u 10:52 i stvarno me zanima tvoje mišljenje.
Protrkeljaj (4) - Ispljuni na papir - #





O temi I JOPET F#$&K!!!! izjasnili su se:













EVO, DEČKI...





...za laku noć i (ne)miran san...slijedi link...

Keyra after school

...laku noć... ;)


Ovo sam natrkeljao 17.09.2005. u 02:51 i stvarno me zanima tvoje mišljenje.
Protrkeljaj (1) - Ispljuni na papir - #





O temi EVO, DEČKI... izjasnili su se:













Objavljeno: petak, 16.09.2005. ljeta Gospodnjeg

JESAM JA MALO PARANOIČAN?



Eto, dok gledam pusta tornada, tsunamije, oluje, bolesti, nesreće i kaj sve ne...i tako bezbrižno (hebi ga, ipak se to događa – negdje drugdje) zujim po net-u i provirim u Monitor.hr i nađem sljedeću vijest...obratite pažnju na datume...kronologija...

...i tak me nekaj štrecne...bem ti, Italija je tu, moš pljunut do nje...eeeee, sranja su stigla u susedova dvorišča, a sused je blizu...Tibet? Da odem na Tibet? Znam! Mexička pustinja...ja i pejotli...ili...ili...neko mjesto, ko u seriji "Život na Sjeveru!!! Nego, ja se tu raspričah, a pojma nemate...zakaj Italija? Zakaj frka? Evo.... Blah!

1.vijest je iz Večernjeg lista staro preko godinu dana
2.vijest PREKJUČER - ITALIJA
3.vijest DANAS!


27.01.2004.

PTIČJA GRIPA

Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji (WHO), do 20. siječnja u Vijetnamu od ptičje je gripe tipa H5N1 umrlo pet osoba. Izvor infekcije najvjerojatnije je perad, a ne prijenos s čovjeka na čovjeka. Ptice u Japanu i Koreji također su zaražene H5N1 lancem.

Ptičju gripu uzrokuje virus gripe tipa A i predstavlja opasnost za mnoge životinjske vrste. Vrlo zaraznu ptičju gripu uzrokuju podtipovi H5 i H7 (H je protein hemaglutinin na površini virusa; N je protein neuraminidaza).

Divlje ptice vjerojatno predstavljaju glavni izvor infekcije koja se zatim širi na ostale životinje. Virusi gripe tipa A vrlo su nestabilni, zbog antigenskih promjena (male, kontinuirane promjene unutar virusa zbog kojih tjelesni imunološki sustav više ne prepoznaje virus) i antigenskih pomaka (rjeđe, ali nagle velike promjene u virusu koje dovode do novih kombinacija proteina hemaglutinina i neuraminidaze).

U 1997. godini u bolnicu u Hong Kongu primljeno je 18 osoba zaraženih H5N1 gripom, a šest ih je umrlo. To je bio prvi dokumentirani slučaj direktnog prijenosa H5N1 gripe na čovjeka. Dva stanovnika Hong Konga su 2003. godine, nakon povratka iz Kine, također oboljeli od H5N1 gripe, a jedan od njih je umro.

Iste godine ptičja gripa tipa vrlo zaraznoga podtipa H7N7, pojavila se u peradarskoj industriji u Nizozemskoj gdje je jedan veterinar preminuo.

Tržnice živom peradi u azijskim zemljama predstavljaju pravo plodno tlo za ptičju gripu. Ovakve tržnice su dio prehrambene kulture tih zemalja. Glavni odgovor na pojavu ptičje gripe je masovno ubijanje peradi, koje se upravo sada odvija u Vijetnamu.

Tijekom epidemije u Hong Kongu 1997. godine, ubijeno je preko 1,4 milijuna kokoši i ostale peradi, a 1999. godine ubijeno je još 1,25 milijuna ptica. Lokalno i šire stanovništvo takvih područja zabrinuto je zbog ekonomskih i zdravstvenih posljedica takvih poteza, jer države i društva koja ovise o farmama peradi kao izvorima hrane dolaze u velike poteškoće. Farmerima je potrebna financijska kompenzacija, a potrebno je potražiti i alternativne izvore peradi.

Budući da se države zahvaćene ovim problemom gotovo uvijek nalaze u siromašnijim dijelovima svijeta, svjetske donatorske agencije trebat će pomoći kod kompenzacija i uvoza peradi.

Što se tiče zdravstvenih posljedica, zapitajmo se što bi se dogodilo kada bi visoko virulentna H5N1 gripa postala prenosiva s čovjeka na čovjeka? Takva katastrofa još se nije dogodila, no predstavlja jedan od glavnih uzroka zabrinutosti svjetskih stručnjaka infektologa.

Do epidemije u Hong Kongu 1997. godine smatralo se kako bi za prenošenje H5N1 virusa na čovjeka bio potreban posrednik, primjerice svinja, čije respiratorno epitelno tkivo sadrži iste oblike sialične kiseline kao i kod ptica i čovjeka. Postoji zabrinutost da bi se lanac poput H5N1 mogao povezati s ljudskim virusom gripe kako bi postao zarazan i među ljudima. Kako bi takva vrsta ljudske gripe imala visoku smrtnost, zastrašujuća je pomisao na svjetsko širenje ove bolesti.

Kada bi H5N1 gripa postala raširena među ljudima, dosadašnje cjepivo ne bi bilo od pomoći. Tradicionalno cjepivo protiv gripe proizvodi se pomoću kokošjeg embrija, a metoda je spora i ograničena brojem plodnih jajašaca. Cjepivo za podtipove H5 i H7 ne može biti proizvedeno standardnim metodama, jer su oni vrlo smrtonosni za kokošji embrio.

"Tehnika obrnute genetike" (Plasmid reverse-genetic technology) u kojoj se izravno spajaju geni virusa može se upotrijebiti za proizvodnju cjepiva, no potrebne su daljnje studije i klinička ispitivanja. Antivirusni lijekovi su skupi i nedovoljno efikasni.

Gripa je zaraznija od SARS-a, pa mjere karantene koje se upotrebljavaju za kontroliranje SARS-a vrlo vjerojatno ne bi bile dovoljne za kontrolu gripe.

Mogućnost raširenosti visoko zaraznog virusa ptičje gripe među ljudima trebala bi biti vrlo ozbiljno razmotrena. Odmah nakon posljednje pojave bolesti u Vijetnamu, ekipe liječnika iz Svjetske zdravstvene organizacije i američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti bile su prisutne na licu mjesta.

Jedna stvar je jasna: budući da su sve nove zarazne bolesti čovjeka koje su se pojavile u proteklih 20 godina svoj izvor imale upravo kod životinja, veterinarska znanost i briga o životinjama jednako su važne za kontrolu bolesti kao i klinička medicina. Financiranje istraživanja stručnjaka za životinje nikako ne bi smjelo biti zanemareno.


vidi oriđiđi




14.09.2005

PLANETARNE ZARAZE
Italija se priprema za novi ubojiti virus
Ptičja gripa mogla bi ubiti sedam milijuna ljudi


RIM Epidemija ptičje gripe zasigurno će pogoditi Italiju, a prema nekim predviđanjima, 16 milijuna ljudi moglo bi biti zaraženo, dva milijuna smješteno u bolnice, a oko 150 tisuća osoba moglo bi umrijeti, objavio je jučer list Corriere della Sera prenoseći naglaske iz rasprave na Drugoj europskoj konferenciji o gripi koja je na Malti okupila svjetske zdravstvene stručnjake.

"Epidemija je neizbježna. Pripremamo se za nju", rekao je na konferenciji predsjednik komisije za epidemiju gripe talijanskog ministarstva zdravlja Pietro Crovari. Brojke koje prenosi list predviđanja su stručnjaka iznesena u raspravi, a prognoze da bi 16 milijuna Talijana moglo biti zaraženo ptičjom gripom načinjene su na osnovi statističkih modela teških epidemija gripe azijske gripe koja je harala 1958. i hongkonške gripe 1967. godine. Sadašnje zalihe cjepiva protiv ptičje gripe iznose 154 tisuća doza, a trebaju biti povećane na 2,5 milijuna doza kako bi bilo pokriveno pet posto talijanskog pučanstva u opasnosti. Taj omjer preporučuje Svjetska zdravstvena organizacija. Novi virus ptičje gripe, koji je prvi put izoliran 1997., može izravno s peradi napasti čovjeka bez prenošenja preko drugih životinja, kaže Ovidio Brignoli, potpredsjednik talijanske udruge opće medicine.

On dodaje kako trenutačno virus H5N1 ne prelazi s čovjeka na čovjeka, ali mogao bi se adaptirati za takvo što jer je već jedan primjer takve zaraze dokumentiran. Ako bi se virus mogao širiti s čovjeka na čovjeka, epidemija bi imala strašne posljedice. Prema riječima milanskog virologa Amessandra Zanettija, postoje novi prototipovi cjepiva protiv ptičje gripe koji bi mogli biti spremni za 3 do 4 mjeseca, ali je potrebno vrijeme za eksperimente na čovjeku, kao i za njihovu proizvodnju.


vidi oriđiđi


16.09.2005.
WHO: Virus ptičje gripe mutirat će i postati zarazan

Virus ptičje gripe mutirat će i postati zarazan. Nema vremena za gubljenje želi li se spriječiti da bolest preraste u pandemiju, upozorio je jučer čelnik Svjetske zdravstvene organizacije Lee Jong-wook, liječnik iz Južne Koreje. Kada pandemija započne, bit će jednostavo prekasno, upozorio je. Ovo je upozorenje objavljeno u trenutku kada SAD pokušava okupiti države oko novog američkog plana za borbu protiv te bolesti, koja je u Aziji već usmrtila više od 60 ljudi, a nedavno se proširila na Rusiju i Europu.

vidi oriđiđi




...e sad...možda bi tu netko već rekao..."tko ima uši...neka čuje..." Blah!


Ovo sam natrkeljao 16.09.2005. u 21:58 i stvarno me zanima tvoje mišljenje.
Protrkeljaj (0) - Ispljuni na papir - #





O temi JESAM JA MALO PARANOIČAN? izjasnili su se:













EPEPE



Dogodilo se!!! Dogodilo se!!!

Stalno sam slušao; „Opet ti na tom tvom blogu...“, „Opet nekaj crtaš, zakaj ne peglaš?“, itd, itd...da bi napokon...moja draga odlučila napraviti svoj BLOG!!! Malo sam joj pomogao oko vizualnog rješenja, a ona neka ga sad popunjava.

Za sve koje zanima, što misli jedna: „vječita djevojčica od trideset i nešto sitno godina...“, neka iskoristi ovaj link:

Dijanin vodich kroz galaksiju

Ovo sam natrkeljao 16.09.2005. u 15:10 i stvarno me zanima tvoje mišljenje.
Protrkeljaj (2) - Ispljuni na papir - #





O temi EPEPE izjasnili su se:













Objavljeno: četvrtak, 15.09.2005. ljeta Gospodnjeg

F#!!/*K!!!



...nisam uspio. Svrbilo je za popizdit! Eto, nisam održao obečanje dano samom sebi...obrijao sam se...ALI!!!! Nisam se još ošišao...



...vidi se razlika, zar ne? BLAH!

Ovo sam natrkeljao 15.09.2005. u 23:28 i stvarno me zanima tvoje mišljenje.
Protrkeljaj (3) - Ispljuni na papir - #





O temi F#!!/*K!!! izjasnili su se:













AK VAM JE DOSADNO NA POSLU...



...a prikopčani ste na net...



toplo preporučam...taaaa - daaaaammmm...

TELESCOPE GAME



http://www.dyson.com/game/play.asp

...samo pazite da ne ostanete bez posla...igra je brainkiller... :)



Ovo sam natrkeljao 15.09.2005. u 17:36 i stvarno me zanima tvoje mišljenje.
Protrkeljaj (0) - Ispljuni na papir - #





O temi AK VAM JE DOSADNO NA POSLU... izjasnili su se:













AMERI U STRAHU (OD SAMIH SEBE...)



Evo jedna novija igračka za preplašene amere...Armored SUV...made by Ford.

Ford SYNus



Kaj vele o njemu njegovi tvorci...

As the population shifts back to the big cities, you'll need a rolling urban command center. Enter the SYNUS concept vehicle, a mobile techno sanctuary sculpted in urban armor and inspired by the popular B-cars of congested international hotspots. Short and slim for easy city maneuvering, it looks bank-vault tough on the outside - with intimidating and outrageous styling that even features a vault-style spinner handle in back with deadbolt door latching. When parked and placed in secure mode, SYNUS deploys protective shutters over the windshield and side glass. Small windows on the flanks and roof are non-opening and bullet-resistant. The SYNUS concept also signals security through its use of a driver-side dial operated combination lock on the B-pillar. Flat glass in a slightly raked windshield furthers the armored-car look of this concept. Bold wheel arches make a design statement as well as accommodate the vehicle's exceptionally wide track.
On its welcoming inside, the SYNUS makes any mission possible. The interior can transform into a mini-home theater with multi-configuration seating and multi-media work station, all controlled by a Wi-Fi laptop. Use the 45-inch flat-screen LCD from Sharp for Internet research, DVD viewing or any screening needs. Plus, you can monitor your surroundings in real time as seen by the rear-mounted cameras. Driving SYNUS can be just as lively and efficient with a 2.0-liter diesel engine that delivers 134 horses and 236 foot-pounds of torque and is also designed to offer outstanding fuel economy.


...a evo i još par sličica...brijem da bi to vozilo dobro došlo i kod nas, u slučaju da hitno moramo u...recimo...Kozari bok...ili...ne daj Bože...u Peščenicu bez putovnice...











Ovo sam natrkeljao 15.09.2005. u 17:20 i stvarno me zanima tvoje mišljenje.
Protrkeljaj (0) - Ispljuni na papir - #





O temi AMERI U STRAHU (OD SAMIH SEBE...) izjasnili su se:













HURRICANE OPHELIA - APDEJT



Evo...baš sam si pogledal zanimljiv prilog na CNN-u. Kažu da ovaj (sada ga već ofišili zovu – Hurricane) skuplja snagu, povećava se brzina vjetra, ali...za sada samo – stoji. Kreće se nekom minimalnom brzinom od 1 – 3 mph. Zanimljivo, kao da čeka i akumulira snagu. Sve mi to igleda kao da netko upravlja njime. Ne znam, malo sam prošvrljao po netu i naletio na zanimljive podatke. Evo, recimo, postoji neki projekt HAARP...ovo je jedan od izvadaka iz jednog od članaka koji postoje na netu...


As if electromagnetic pulses in the sky and mental disruption were not enough, Eastlund bragged that the super-powerful ionospheric heater could control weather. Begich and Manning brought to light government documents indicating that the military has weather-control technology. When HAARP is eventually built to its full power level, it could create weather effects over entire hemispheres. If one government experiments with the world's weather patterns, what is done in one place will impact everyone else on the planet. Angels Don't Play This HAARP explains a principle behind some of Nikola Tesla's inventions -- resonance -- which affects planetary systems.


http://www.earthpulse.com/src/subcategory.asp?catid=1&subcatid=2



Možda se u nečijoj glavi na vrhu velesile pojavila misao; „Ajmo sad za istač isprobati ovu našu napravu, ajmo podaviti, hmmmm, recimo New Orleans, gdje ionako živi samo sirotinja koja nam smeta.“. Tko zna? Možda se ovih dana događaju i neke nove ideje u tim glavama... možda se upravo dogovaraju kaj bi mogli pobrstiti s ovim novim čudovištem – Ophelijom. Pa, dok se ne dogovore...neka stoji tamo na stand-by-u...a dalje, dalje bumo vidli na CNN-u...BLAH!!!

...samo da ne bu...

F5 TORNADO
(261-318 mph)

The worst type of tornado is an F5, what forecasters call an "incredible tornado." It carries a top speed of 318 mph, and, in the movie "Twister," was dubbed the "finger of God."

If hit by an F5, even strong frame houses will be lifted off foundations and carried considerable distances. Missiles the size of automobiles can fly through the air more than 300 feet. An F5 can peel the bark off trees or badly damage a steel-reinforced concrete structure.

...ili taj čuvaju za kraj?





Ovo sam natrkeljao 15.09.2005. u 16:23 i stvarno me zanima tvoje mišljenje.
Protrkeljaj (1) - Ispljuni na papir - #





O temi HURRICANE OPHELIA - APDEJT izjasnili su se:













Objavljeno: srijeda, 14.09.2005. ljeta Gospodnjeg

HURRICANE OPHELIA



...ljudi vežite se...stiže još jeeeedaaaaan...







UPDATE 2-Hurricane Ophelia pounds North Carolina coast
Wednesday 14 September 2005, 4:39pm EST

By Gene Cherry

RALEIGH, N.C., Sept 14 (Reuters) - Hurricane Ophelia pelted the North Carolina coast with heavy rain and gusting wind on Wednesday in a slow-moving assault that was expected to last for two days and trigger widespread flooding.

Ophelia's center was 40 miles (64 km) southeast of Wilmington, North Carolina, at 2 p.m. (1800 GMT). The core of the storm brushed the state's southeastern coast on Wednesday and was expected to hit the Outer Banks, the chain of islands along its northern coast, on Thursday.

Schools, seaports, ferries and businesses were closed and scores of shelters opened along the North Carolina coast. Some 50,000 customers had lost electricity.

Squalls pounded the coastline and kicked up battering waves that gnawed at beaches and washed over roads as Ophelia crept slowly along at about 7 mph (11 kph).

Ophelia had top sustained winds of 85 mph (136 kph) and could strengthen slightly, the forecasters said. Storms of Ophelia's magnitude can flood coastal areas and fell trees and power lines but rarely cause structural damage.

It was the first hurricane to hit the United States since the much more powerful Katrina killed hundreds in the U.S. Gulf Coast and displaced 1 million people two weeks ago.

North Carolina Gov. Mike Easley warned that the longer Ophelia was over the state, the more rain would fall and the more seawater would pile up and crash ashore as storm surge.

Forecasters at the U.S. National Hurricane Center said Ophelia could dump up to 15 inches (38 cm) of rain on parts of North Carolina and send an 11-foot (3-metre) storm surge over the coast and up into the rivers.

Mandatory evacuation was ordered for islands, beach towns and flood-prone areas in parts of six coastal North Carolina counties and voluntary evacuation was urged for parts of nine others.

WORSE THAN ANTICIPATED

Easley urged people to heed the evacuation orders where they could still travel safely, especially if they lived in areas flooded by faster-moving storms in previous years.

"These floods are going to be worse than anticipated yesterday," Easley said. "Once the high winds come, we cannot get in and get you out -- cannot get you by boat, cannot get you by helicopters, cannot get there by plane."

A hurricane warning was in effect from the Myrtle Beach area in South Carolina along the entire North Carolina coast to the Virginia border, alerting residents to expect hurricane conditions within 24 hours. More than 70,000 people lived in the warning area, the U.S. Census Bureau said.

In some areas, buffeting winds forced authorities to close high-rise bridges linking islands with the mainland. In North Carolina's southernmost county, Brunswick, downed trees made roads impassable in places.

"It's all the rain and sustained wind that are causing them to go down," said Huey Marshall, county attorney and spokesman for Brunswick County. "The ground gets soggy, then the sustained wind eventually causes them to go down."

Dr. Flint King closed his veterinary office on Oak Island off North Carolina's southern coast but did not evacuate.

"I don't think many people evacuated at all. But there is nobody on the streets," King said.

Ophelia had sat nearly stationary off the coast for days, making it difficult to predict its eventual target.

"We didn't know whether to call for a voluntary evacuation or a mandatory so we called for a voluntary," said Mayor Betty Medlin of Kure Beach, south of Wilmington. "The way it's getting here today we probably should have had a mandatory."

Most of the town's 2,500 residents stayed put and the town hall was powered by generators after electrical power went out. Tides were 8 feet (2.4 metres) above normal and winds gusts were near hurricane force.

"It's just sitting there, which makes the wind beat us and be on us longer," Medlin said.



© Reuters 2005. All Rights Reserved.

Ovo sam natrkeljao 14.09.2005. u 22:34 i stvarno me zanima tvoje mišljenje.
Protrkeljaj (4) - Ispljuni na papir - #





O temi HURRICANE OPHELIA izjasnili su se:













DAN KADA SAM OSTAO SAM



Buah...ovo postaje strašno. Probudil sam se oko 13:00, mačke već skaču uokolo, pas laje pred prozorom (jerbo nije tako spretan kao mačke, a ima i koju kilu viška). Rekoh, ajd, diž se, pozdravi dan, učini nešto korisno. I okrenuo sam se na drugu stranu i odnjonjao još pola sata.

Dragoj mi je danas završil GO, tak da sam sad ostao jadan, mali, sam u kući. Idem pomalo se spremiti, put pod noge i u lokalnu brtiju proučiti novine, ispiti još koju kavu i onda...kud me noge odnesu...

Ovo sam natrkeljao 14.09.2005. u 14:22 i stvarno me zanima tvoje mišljenje.
Protrkeljaj (0) - Ispljuni na papir - #





O temi DAN KADA SAM OSTAO SAM izjasnili su se:













Objavljeno: utorak, 13.09.2005. ljeta Gospodnjeg

KAJ MI JE DANAS???



Eh...već sam 9. dan na godišnjem. Ulijenio sam se da su to strahi. Doduše, ne bi se ja bunio da ostanem ostatak života na godišnjem, jer jedan je moj mudri prijatelj jednom rekao; "Lijenost...lijenost je Božji dar...". Gledam ostale kak se trgaju na poslu, da bi bili primječeni, da bi bili prihvačeni, da bi možda dobili koju kintu više. Blah! To kaj buju svi odreda bolesni ko paščad, to kaj možda neće ni dočekati penziju, to kaj im obitelji pate, jer ih nema po cijele dane, to nikome niš. No dobro, trebaju se kupovati novi auti, novi televizor (znate, onaj tam tanki, molim vas...oh...pa samo 18 000 kn?), novi kompjutori, skijanja, ljetovanja, večerice na viđenim mjestima, i blah, blah, blah... Onda na kraju balade (tj. mjeseca), eto njih k meni; "Čuj, bi mi mogel posudit 500 kn do plaće?"...Ma nabijem vas...dajte se malo financijski naobrazujte, ima dosta knjiga o tome, evo recimo, počnite sa Robertom Kyiosakijem...aj vozdra...idem anva dok se pljusak ne spusti...blah!

I tako, prođe i 9. dan...12 to go...



APDEJT...šort-tajm-memori mejlfankšn

Zaboravih napomenuti da sam odlučio ovaj GO: ne brijati se, ne šišati se i ne dosađivati se. Budući sam na GO krenuo već dosta neuredan (trebala je pasti neka frizura, no čovjek nikako uhvatit vremena), trenutačno stanje je otprilike sljedeće (vidi sliku dolje)...nastavak slijedi...



Ovo sam natrkeljao 13.09.2005. u 19:41 i stvarno me zanima tvoje mišljenje.
Protrkeljaj (2) - Ispljuni na papir - #





O temi KAJ MI JE DANAS??? izjasnili su se:













COOL BEDŽEVI...





http://www.stickergiant.com/

Ovo sam natrkeljao 13.09.2005. u 18:12 i stvarno me zanima tvoje mišljenje.
Protrkeljaj (4) - Ispljuni na papir - #





O temi COOL BEDŽEVI... izjasnili su se:













NEW ORLEANS: BOLESNICI UBIJANI MORFIJEM



Jednostavno ne mogu vjerovati ono što čitam. Zar je stvarno jedna takva velesila poput SAD-a nemoćna kada je u pitanju vlastiti narod? Čemu onda sve te vlade, svi ti poličari, sve te sjednice? Blah...it's time for Anarchy...



Bolesnici su podijeljeni u tri kategorije: traumatizirani, ali u dobrom stanju, oni kojima je bila potrebna pomoć i oni kojima pomoći nema. Svi su eutanazirani.

Velika, bogata, lijepa i ponosna, eh da, i najdemokratičnija od svih demokratskih zemalja na planetu, zemlja Amerika svakim danom gubi sloj ukrasne fasade.

Jedan uragan u glavu te velesile bio je dovoljan da se počne ljuštiti žbuka s lica američke birokratske Gorgone.

Ta se ista žbuka još uvijek čvrsto drži na licu Barbare Bush, koja će reći ono što je cjelokupnoj svjetskoj javnosti bjelodano jasno.

Reakcija na tragediju New Orleansa nije zakašnjela: ona je izlišna i nepotrebna, poruka je koju odašilje Bush family i svi oni, dakle, koje ta obitelj simbolizira. No, jedino Barbara, od svih kauboja u obitelji, ima muda to reći u lice gladnima, bolesnima i poniženima.


Neiskorišteni školski autobusi. Mogli su spasiti mnoge živote.

Pri posjeti stadionu na kojem su evakuirani unesrećeni, "tamo gdje dječji plač ne prestaje i gdje se svjetla ne gase", nemilosrdna Barbara govori: "Velik broj ovih ljudi je ionako naviknut na loše životne uvjete, pa je ovo, ovo je za njih vrlo dobar smještaj."

Koliko god pokušavala sakriti istinu, koliko god pokušavala cenzurirati pristup fotografima, koliku god kontrolu nad medijima provodila, jer slika napuhnutog mrtvog crnca nije slika Amerike - administracija ne može zatvoriti usta jedne babe. Babe, koja će, na koncu, odati svu istinu: odnos uloženog i dobivenog u slučaju New Orleansa donio bi minus na bankovnom računu SAD-a.

Jedna druga milosrdnica, liječnica u jednoj od poplavljenih bolnica u New Orleansu, suočena s užasom polaganog umiranja pacijenata, velikim dozama morfija ubijala je teško bolesne pacijente.

Anonimna liječnica, kojoj je identitet zaštićen jer je eutanazija u Louisiani ilegalna, ispričala je stravičnu priču britanskom Mail on Sundayju.

Liječnici su pacijente podijelili u tri kategorije, svjedoči ona: u prvoj su bili traumatizirani pacijenti, ali u dobrom stanju, u drugoj pacijenti kojima je bila potrebna pomoć (što god to značilo), a treća kategorija su bili pacijenti koji umiru.

Na kraju, nakon injekcija morfija, umrli su svi.


Gordana Jankoska Vranić
13.09.2005.

Vidi oriđiđi članak

Ovo sam natrkeljao 13.09.2005. u 14:06 i stvarno me zanima tvoje mišljenje.
Protrkeljaj (3) - Ispljuni na papir - #





O temi NEW ORLEANS: BOLESNICI UBIJANI MORFIJEM izjasnili su se:













Objavljeno: ponedjeljak, 12.09.2005. ljeta Gospodnjeg

MAKSIMIR I ZOOLOŠKI VRT



Voila...još jedan savršen dan. Naspavao sam se ko krme malo. Bi ja i duže da mi opet nije Sifka skočila na krevet i počela oko glave prrrrrr....prrrrr....etc...etc... Oko 14:00 smo se draga i ja uputili u grad. Tamo smo se našli s frendom na kavi, našli mu posao (onako usput) i krenuli u Maksimir. Na ulazu u zoološki vrt sam pitao tetu, dal moja draga može proći na dječju ulaznicu, na što se teta nasmijala i rekla da oboje možemo proći na dječju. Cool...uštedili smo 20 čuna... Pitao sam i da li ima koji slobodni kavez da dragu ostavim, no nažalost, kaže sva su mjesta popunjena. Lijepo smo se prošetali, zaključili da su ga krasno uredili (nisam bio tamo godinama), poslikali i krenuli prema autu. Uto mi je draga zakmečila da je gladna, pa sam ju odveo na čevape, nahranio ju i eto nas doma.

Evo i par sličica...






















Tu nisam ulazio, mislim da sam prošao tu fazu evolucije, ako je vjerovati čika Darwinu.




Ovo sam natrkeljao 12.09.2005. u 21:47 i stvarno me zanima tvoje mišljenje.
Protrkeljaj (2) - Ispljuni na papir - #





O temi MAKSIMIR I ZOOLOŠKI VRT izjasnili su se:













Objavljeno: nedjelja, 11.09.2005. ljeta Gospodnjeg

SLJEME



Danas je bio oooodličan dan. Spavao sam negdje do 13:00. Spavao bih i duže da mi nije traktor počeo bučiti oko uha. Traktor u obliku crnog mačka koji prede. Laganini sam si skuhal kaficu, odjenuo svoj crni svileni porno ogrtač i zaputil se na terasu. Na miru Božjem uspio sam ispiti svoju kaficu, živine su se porazbacale po hladovitim kutcima terase i samo zov orla u daljini... Kasnije smo odlučili prošetati malo udebljanog psa po sljemenu, pa evo i par sličica za one koji danas nisu bili gore...a trebali su biti...


Formalni početak izleta...pas lagano lud od zavoja...


Međed...al' nije pravi


Pogled na Zagreb...pas već koluta očima od zavoja


Pas se dokopao čvrste zemlje i traži djetelinu sa 4 lista


Grafičar


Pas sit, napojen, istrčan, spreman za poziranje


Neki detalj...meni se dopao


...na odlasku...

Ovo sam natrkeljao 11.09.2005. u 20:22 i stvarno me zanima tvoje mišljenje.
Protrkeljaj (2) - Ispljuni na papir - #





O temi SLJEME izjasnili su se:













Objavljeno: petak, 09.09.2005. ljeta Gospodnjeg

PRIČA ZA SVE KOJI IMAJU NAMJERU NABAVITI PSA





Kad sam bila štene, zabavljala sam te svojim trikovima i nasmijavale te.

Nazivao si me svojim djetetom i unatoč beskrajnim parima ižvakanih cipela i nekoliko uništenih jastuka, postala sam tvoj najbolji prijatelj.

Kad god sam bila "zločesta", prijetio si mi prstom i pitao si me "Kako si mogla?" - ali onda si odustao od svoje strogosti i svalio me na leđa te češkao moj trbuh. Moje razaranje kuće trajalo je nešto duže nego što se očekivalo, jer si ti bio strašno zaposlen, ali na tome smo radili skupa. Sjećam se noći kad smo se mazili u krevetu kad sam slušao sve tvoje ispovijesti i tajne snove, a ja sam vjerovala da život ne može biti savršeniji nego što jest. Išli smo u dugačke šetnje i trčali po parku, vozili se autom, išli na sladoled (ja sam dobivala samo kornet jer je "sladoled štetan za pse", kako si ti to rekao), lješkarila beskrajno dugo na suncu, čekajući kraj dana i trenutak kad ćeš doći kući. Polako, počeo si sve više vremena posvećivati svome poslu i karijeri, a više vremena si provodio tražeći svog ljudskog partnera. Ja sam strpljivo čekala, tješila te svaki put kada ti je srce bilo slomljeno i kada si se razočarao, nikada nisam prigovarala tvojim lošim odlukama, skakala sam od radosti kad si dolazio kući ili kada si se zaljubio. Ona, sada tvoja žena, nije bila "ljubitelj pasa" - ipak sam je srdačno primila u naš dom, pokušala joj pokazati da je volim i slušala sam je. Bila sam sretna jer si i ti bio sretan. Onda su došle ljudske bebe i ja sam s tobom dijelila tvoje ushićenje. Bila sam očarana njihovom roza bojom, njihovim mirisom i željela sam se brinuti za njih poput majke. Jedino ste se ti i ona bojali da ću ih povrijediti, tako da sam većinu vremena provodila protjerana u drugoj sobi ili u kućici za pse.

Oh, kako sam ih željela voljeti, postala sam "zatočenik ljubavi".

Kako su odrastali, ja sam postajala njihov prijatelj. Držali su se za moje krzno i podizali se na klimavim nogama, gurali svoje prste u moje oko, istraživali moje uši i ljubili me u nos. Voljela sam sve na njima kao i njihov dodir - jer je tvoj dodir postao tako rijedak - i bila bih dala svoj život da ih obranim, ako treba.

Ušuljala bih se u njihove krevete i slušala njihove brige i tajne snove, a zajedno bismo iščekivali zvuk tvog auta kako se parkira u dvorištu. Nekada, kada bi te ljudi pitali imaš li psa, vadio bi moju sliku iz novčanika i pričao priče o meni.

Ovih zadnjih par godina, tvoj odgovor bi bio potvrdan, nakon čega bi nastojao promijenili temu. Od "tvog psa" postala sam "samo pas", a ti si mi zamjerao sav novac koji se trošio na mene. Sada imaš priliku za novi posao u drugome gradu i ti i oni ćete se preseliti u stan u kojemu nije dozvoljeno držanje kućnih ljubimaca. Donio si pravu odluku za sebe i svoju "obitelj", ali nekada sam i ja bila ta tvoja obitelj. Bila sam uzbuđena kad smo krenuli autom, ali uzbuđenje je splasnulo kad smo došli do azila za životinje. Zaudaralo je na pse i mačke, na strah i beznađe. Ispunio si sve obrasce i rekao "znam da ćete joj pronaći krasan dom". Napravili su grimasu i uputili ti bolan pogled. Oni razumiju kakve su šanse za sredovječnog psa, čak i onoga s papirima. Morao si otrgnuti ogrlicu iz ruku svog sina, dok je on viknuo "Nemoj tata! Molim te nemoj im dati da odvedu mog psa!" A ja sam bila zabrinuta za njega, mislila sam kakvu je pouku od tebe izvukao o prijateljstvu i vjernosti, o ljubavi i odgovornosti i o poštovanju prema svemu što je živo. Potapšao si me po glavi za rastanak, izbjegavajući mi pogledati u oči, te pristojno odbio ponijeti sa sobom ogrlicu i povodac. Imao si rok koji si morao ispoštovati na poslu, a sada sam ja dobila rok. Nakon što si otišao, dvije ljubazne gospođe rekle su da si vjerojatno mjesecima znao da ćeš se preseliti, ali nisi učinio ništa da mi pronađeš drugi dom. Kimale su glavom u nevjerici i pitale se "Kako je mogao?" U azilu nam pružaju onoliko nježnosti i pažnje koliko im dopuštaju njihove obveze. Naravno, hrane nas redovito, ali ja sam već odavno izgubila apetit. Isprva, kad god je neko prošao pored mog kaveza, ja sam potrčala naprijed, u nadi da si to ti - da si se predomislio - da je ovo sve samo ružan san... ili sam se nadala da će netko doći, netko komu je stalo, netko tko će me spasili. Kada sam shvatila da se ne mogu natjecati sa živahnošću štenaca koji su, nesvjesni svoje sudbine, plijenili svačiju pažnju, povukla sam se u dno kaveza i čekala. Čula sam njezine korake dok je dolazila po mene na kraju dana i kaskala sam duž hodnika za njom do izdvojene sobe. Zadivljujuće tihe sobe.

Stavila me na stol, počeškala po ušima i rekla da se ne brinem. Srce mi je snažno tuklo u iščekivanju onoga što će doći, ali obuzeo me i osjećaj olakšanja. Zatočeniku ljubavi istekli su dani. Kako je to u mojoj prirodi, više sam se brinula za nju. Teret koji nosi pretežak je za nju, to sam znala jednako kao što sam znala svaku tvoju promjenu raspoloženja. Nježno je stavila podvez oko moje prednje noge dok joj je suza klizila niz obraz. Polizala sam joj ruku onako kako sam tebe običavala tješiti prije nekoliko godina. Stručno je stavila iglu u moju venu. Kad sam osjetila ubod i hladnu tekućinu koja je kolala kroz moje tijelo, pospano sam legla, pogledala u njezine nježne oči i prošaptala "Kako možeš?" Možda zato što razumije moj pseći govor, rekla mi je "Oprosti". Zagrlila me i žustro objasnila da je njezin posao pobrinuti se da odem na bolje mjesto, gdje me nitko neće ignorirati, zlostavljati ili napustiti i gdje neću biti prepuštena samoj sebi - mjesto ljubavi i svjetla, toliko različito od ovog zemaljskog. I sa posljednjom snagom, pokušala sam joj objasniti da moje "Kako možeš?" nije bilo upućeno njoj. Mislila sam na tebe, svog Voljenog Gazdu. Na tebe ću misliti i čekati te zauvijek. Želim da ti i drugi u tvom životu nastave pokazivati ovoliko odanosti.

Poruka autora:

Ukoliko je "Kako si mogao" izazvala suze u vašim očima, kao što ih je i meni izazvala dok sam je pisao, to je zbog toga jer ona sadržava priče milijuna nečijih ljubimaca koji svake godine umiru u američkim i kanadskim azilima za životinje. Slobodno proslijedite ovaj esej u nekomercijalne svrhe, pod uvjetom da je naveden autor ovog teksta sa pravima na umnožavanje.

Molim vas da tekst iskoristite u svrhu edukacije, na svojim Internet stranicama, biltenima ili na oglasnoj ploči veterinara ili azila za životinje. Recite javnosti da je usvajanje ljubimaca važna odluka i to odluka za čitav život, da životinje zaslužuju našu ljubav i brigu, da je pronalaženje drugog prikladnog doma za vašu životinju vaša odgovornost te da bilo koje društvo ili pokret za dobrobit životinja može pružiti dobar savjet i da je svaki život dragocjen. Molim vas da i vi sudjelujete u zaustavljanju ubijanja, te da podržite sve kampanje sterilizacije kako bi se spriječio nastanak neželjenih životinja.

Ovo sam natrkeljao 09.09.2005. u 13:08 i stvarno me zanima tvoje mišljenje.
Protrkeljaj (3) - Ispljuni na papir - #





O temi PRIČA ZA SVE KOJI IMAJU NAMJERU NABAVITI PSA izjasnili su se:













PRIPAZITE SE MALO...



...posljedice unošenja sljedećih tvari u organizam javljaju se tek nakon puno godina, a možda tek u sljedećoj generaciji...


ALERT-ALERT-ALERT-ALERT-ALERT-ALERT

Provjerite truju li vas oni kojima dajete svoj teško zarađeni novac.

Plaćate li da vas truju?


DODACI HRANI (prijepis Izvješća Klinike za Pedijatarsku onkologiju)

1. BEZOPASNI DODACI
E100, 101, 104. 105, 111, 121, 130, 132, 140, 151, 152, 160, 161, 162, 170, 174, 175, 180, 200, 201, 202, 203, 236, 237. 238, 260, 261, 263, 270, 280, 281, 282, 290, 300, 301, 303, 305, 306, 307, 308, 309, 322, 325, 326, 327, 331, 332, 333, 334, 335, 336, 337, 382, 400, 401, 402, 403, 404 405, 406, 408, 410, 411, 413, 414, 420, 421, 422, 440, 471, 472, 473, 474, 475, 480

2. SUMNJIVE TVARI
E125,141,150,153,171,172,173,240,241,477

3. OPASNI DODACI!!!!
E102,110,120,124

4. ŠTETNI PO ZDRAVLJE (smetnja crijeva, smetnje probave, kožna oboljenja, uništava vitamin B12, povisuje kolesterol, podražaje živce, upala usne šupljine)
E220,221,224,232
E338,339.340,341,450,461,463,
465,466, (u pakiranim sladoledima E407)
E230.231,232,233
E200
E320,321
E311.312
E330 - najopasniji je dodatak (izaziva rak).
Sadrže ga npr. Schveepps od limuna, senf, neka gazirana
pića, maso rakova, neki sirevi i gljive u konzervi

5. DODACI KOJI UZROKUJU RAK
E131,142,210,211,213,214,215,216,217,239

POZOR: E123 je jako otrovan i zabranjen u SAD-u

Obratite posebnu pozornost na slijedeće proizvode: E123 i E110 u gumenim bombonima, čokoladnim bombonima a posebno marke TREETS, SMARTTES, HARIBO -gumeni bonboni, puding, šlagom u plastičnim posudicama, zamrznuta riba marke IGLO, vrhnje za kuhanje Creme-Fraiche, topljeni sirevi za mazanje, puding od vanilije. E102 i E110 u gotovim umacima svih vrsta.

Ovo sam natrkeljao 09.09.2005. u 13:03 i stvarno me zanima tvoje mišljenje.
Protrkeljaj (1) - Ispljuni na papir - #





O temi PRIPAZITE SE MALO... izjasnili su se:













POZNATI O MESU...



...potaknut post-om kolegice Blogistke na njenom blog-u, eto da se i ja malo izjasnim...

Što poznati misle o mučenju životinja...


"Nikada nisam mogao ugasiti neko životno svjetlo, jer mi nedostaje moć da ga ponovno upalim."

Sven Hedin

"Da klaonice imaju staklene zidove, svi bi ljudi bili vegetarijanci."

Linda McCartney

"Ako tvrdite da ste po prirodi stvari određeni za mesnu vrstu ishrane, onda prvo osobno ubijte ono što želite jesti. Međutim, učinite to vlastitim rukama, bez pomoći mesarske sjekire, noža ili bilo kakvog oružja."

Pitagora

"Životinje su moji prijatelji, a svoje prijatelje ne jedem."

Georg Bernard Shaw

"Ja sam se još u najmlađoj dobi odrekao jedenja mesa. Doći će vrijeme kada će ljudi ubijanje životinja promatrati istim očima kao i ubojstvo čovjeka."

Leonardo da Vinci

Ovo sam natrkeljao 09.09.2005. u 12:59 i stvarno me zanima tvoje mišljenje.
Protrkeljaj (0) - Ispljuni na papir - #





O temi POZNATI O MESU... izjasnili su se:













Objavljeno: četvrtak, 08.09.2005. ljeta Gospodnjeg

TRIO FANTASTIKUS





...pa ti dočekaj red za ležaljku...

Laku noć... :)

Ovo sam natrkeljao 08.09.2005. u 02:11 i stvarno me zanima tvoje mišljenje.
Protrkeljaj (1) - Ispljuni na papir - #





O temi TRIO FANTASTIKUS izjasnili su se:













MUKE PO ŠTEFU



Bem ti...razmazio sam svoja 2 dlakava prijatelja mačjeg roda. Nisam trebao, no kaj mogu? Prije 2 tjedna su skužile kak mogu uletiti u sobu kroz prozor, pa se cijeli dan tak sprešetavaju, ak su im ulazna vrata zatvorena. No, sad imaju i novu foru. Valjda im je navečer dole dosadno, pa se lagano oko 23:00 sata došetaju gore i hop tranu. Mislim si, ajd, nek im bude (kao hladno im je, nalazim samom sebi ispriku). Pristojno se uvale na stolicu pred comp-om i zanjonjaju. I mislim si, viš ti, kak su ove mačke imale sreće. Imaju krov nad glavom, svi ih žnjaraju, glade, tepaju im...straaaašnoooo...pa im kupiš Viskas, pa Kitekat, pa ovo, pa ono...sve neke kerefeke. I onda, tako ubijene od tih raznih slastice, hop u sobu. Kao što rekoh, nije bad, uredno se uvale i nije ih ni čuti...sve dok...lagano me hvata san, zvuci nestaju, mišići se opuštaju i najednom: „F%&#K!!!“, smrad se lagano počne širiti sobom. Jadne mace, onak napuhnute ispustile vjetrove. Jao, koji je to smraaaad!!! Sad, napola ionako već spavam, pomislim, pa ko ga J#%&E, prdnule, pa šta...a i lagano se i razvjetrilo... I tako opet lagano počnem upadati u sanak, sve dok...PFFFFFFF...PFFFFFFF...“NE!!!!“... BLAH!!!

Ovo sam natrkeljao 08.09.2005. u 00:09 i stvarno me zanima tvoje mišljenje.
Protrkeljaj (3) - Ispljuni na papir - #





O temi MUKE PO ŠTEFU izjasnili su se:













Objavljeno: srijeda, 07.09.2005. ljeta Gospodnjeg

JA SE NE KREĆEM DOVOLJNO????



Evo, ovo sam danas slikao...višemanje kao podsjetnik svojoj dragoj da smo (ipak) prošetali...moram si to staviti u bookmark-s... :)

















E sad...jel to bio dosta veliki đir?

Heh :)

Ovo sam natrkeljao 07.09.2005. u 01:38 i stvarno me zanima tvoje mišljenje.
Protrkeljaj (6) - Ispljuni na papir - #





O temi JA SE NE KREĆEM DOVOLJNO???? izjasnili su se:













OBJAVLJENO PRIJE 3 SATA - NEW ORLEANS



Nakon poplave, New Orleans napala smrtonosna bakterija
Objavljeno prije 3 sata


VODA kojom je poplavljen New Orleans zaražena je bakterijom E. coli, izvijestio je gradonačelnik grada Ray Nagin. Bolest koju ona uzrokuje često završava smrću, a postoji opasnost da će se pojaviti i komarci koji će prenositi druge bolesti.

Kako javlja CNN, više od 80 posto grada je poplavljeno vodom koja je duboka i do 6 metara. Voda je postala toksična mješavina kemikalija, smeća, leševa i ljudskih ostataka.

Bakterija E. coli dolazi iz ljudskih i životinjskih ostataka i može se naći u otpadnim vodama. Čak je i voda za piće kontaminirana s bakterijom, što bi moglo dovesti do bolesti i smrti. Vlasti su objavila i podatak da će proći tjedni dok se voda ne povuče iz grada.

U povijesnom dijelu grada, Garden Districtu, helikopteri gase požar koji vatrogasci nisu uspjeli obuzdati, a vatra, koja je dosad uništila najmanje dvije velike zgrade, sada se širi po ostalim slikovitim zgradama.

Vatra je započela kada se zapalila svijeća u podrumu zgrade, a Garden District je jedan od rijetkih dijelova grada koji je pošteđen posljedica uragana Katrina.

Gradonačelnik Nagin je rekao kako se još ne zna koliko će mrtvih biti kada se voda povuče, ali smatra da će broj biti u tisućama.

"Bit će užasno i ponovo će zgroziti naciju." - kazao je gradonačelnik "grada užasa".

Nagin je također demantirao da je naredio spasiteljima da uskrate hranu i vodu ljudima koji su inzistirali na tome da ostanu u gradu.

Timovi spasitelja i dalje pretražuju kuću po kuću u gradu kako bi pronašli žrtve, a helikopteri i dalje kruže po gradu ne bi li pronašli preživjele.

Vojska razmišlja o tome da avionima zaprašuju komarce u dijelovima grada u kojima bi se mogli proširiti i zaprijetiti prenošenjem opasnih bolesti.

Očito je da će New Orleans tek pogoditi nove katastrofe, a prijetnje neće prestati tjednima, sve dok se voda potpuno ne povuče iz grada.

Vidi oriđiđi članak

Ovo sam natrkeljao 07.09.2005. u 00:15 i stvarno me zanima tvoje mišljenje.
Protrkeljaj (2) - Ispljuni na papir - #





O temi OBJAVLJENO PRIJE 3 SATA - NEW ORLEANS izjasnili su se:













Objavljeno: utorak, 06.09.2005. ljeta Gospodnjeg

PROBUDIM SE I PROČITAM VIJESTI...



...i ne znam kaj da mislim...



Novac prije crnca

Jedan jedini uragan uspio je SAD baciti na koljena. I to na svim poljima. Od zaštite ljudskih i građanskih prava Amerikanaca do vjere u učinkovitost vojske, policije i Nacionalne garde. Piše: P. Kalinić.

Uragan Katrina razobličio je Bushevu unutarnju politiku. Jedino je njegova nebriga uspjela nadići katastrofalan učinak uragana Katrina. Diljem svijeta mogla se vidjeti slika New Orleansa pod vodom i tisuće napuštenih crnaca koji su poslovično siromašniji od bijelaca, koji su opet, ne baš slučajno, otišli koji dan ranije ne čekajući Katrinu niti Busha da im nakon nje pomogne.

Za SAD se može reći bilo što, ali nikako se ne može reći da nema ustrojenu vojsku, uigranu policiju i pripremljenu Nacionalnu gardu, te tako reći neograničena novčana sredstva. No ništa od toga nije stavljeno u funkciju pomoći potopljenom gradu koji je prije nailaska uragana Katrina imao više od milijun i dvjesto tisuća stanovnika.

Samom najavom kako će naići razorni uragan s uobičajenim ženskim imenom, bogatiji su napustili grad koji se nalazi, igrom slučaja, oko dva metra ispod razine oceana. Pumpe su normalno radile dok ih nije zalilo more, kiša i mulj, te ih je prljavština zaustavila. Vjetar snage i preko dvjesto kilometara rušio je sve pred sobom, tako da je nakon smirivanja nevremena ostala samo zaplašena gomila računajući na brzu pomoć koja će ih vratiti u uobičajenu kolotečinu – rad, pivo i spavanje.

No desilo se 'čudo', Washington nije reagirao promptno! Čak štoviše, uopće nije reagirao kao da se ne radi o gradu u Americi i o Amerikancima. CNN i BBC uredno su prenosili unezvjerena lica preživjelih uglavnom Afroamerikanaca, mrtva tijela koja plutaju po razvaljenim ulicama. Malobrojnim spasiocima suprotstavile su se ulične bande koje su pucale čak i po helikopterima koji su pokušavali spasiti ljude s krovova ili dostaviti vodu za piće i hranu.

Jedan jedini uragan uspio je SAD baciti na koljena. I to na svim poljima. Od zaštite ljudskih i građanskih prava Amerikanaca do vjere u učinkovitost vojske, policije i Nacionalne garde. Niti jedan segment nije funkcionirao čitavih pet dana od prolaska uragana Katrina. New Orleans više se uklapao u sliku o Trećem svijetu nego od djeliću svjetske supersile u bilo kom pogledu. Koliko je taj uragan i njegove posljedice uzbudio Amerikance i šokirao svijet, to ipak nije bilo dovoljno za predsjednika Busha da prekine godišnji odmor.

Možda nije bio u stanju shvatiti razmjere katastrofe ili mu to nitko nije smatrao za potrebno objasniti. Ili što bi bilo još gore - možda nisu svi američki građani isti u očima predsjednika. Možda bi pomoć bila učinkovitija da se uragan Katrina ukazao u Bostonu. Onda bi WASP-ovci vrištali do neba ukazujući na katastrofu koja je pogodila grad. Možda bi unezvjerena lica bijelih stradalnika više zaokupila pažnju predsjednika na odmoru, pa mu ne bi trebalo pet dana da se pošalje pomoć u jedan djelić SAD-a.

Možda bi onda i CCN, kao i BBC više izvještavali, ali zasigurno ne bi pokazivali rasdapajuća bijela tijela u hrpama smeća. Čak i mrtvi imaju različit, slojevit dignitet. Kao i bebe koje spavaju usred smeća.

No sama ova katastrofa pokazuje koliko je predsjednik Bush ustvari predsjednik, a koliko je on samo netko tko potpisuje odluke koje na nekom drugom mjestu donosi netko drugi.

Odbijanje potpisivanja Protokola iz Kjota, kojim se želi ograničiti ispuštanje šetenih plinova u atmosferu, čemu se najviše opiru upravo SAD i sad već nezaobilazna Kina, upravo ovim i ovakvim uraganom pokazuje koliko su svjetski moćnici nezainteresirani za radikalne promjene koje bi spriječile daljnje ubrzane klimatske promjene.

Za transnacionalne korporacije klimatske promjene su u potpunosti nevažne dokle god ne ugrožavaju rast profita. To što se uništava jedini za sada planet na kojem mogu živjeti ljudi, to je za njih potpuno nevažno. Ipak za 'odnose s javnošću' instalirali su predsjednika Busha koji se ni s puno jednostavnijim i prizemnijim problemima nije bio u stanju nositi.
I ratovi koji su u tijeku, kao i oni koji će tek biti izazvani, upravljani su iz istih mjesta odakle se i zabranjuje bilo kakvo sudjelovanje na skupovima koji bi za svoj cilj imali ograničavanje ispuštanja otrovnih plinova u atmosferu.

Koncept transnacionalnih korporacija je vrlo jasan i kratak – one su same sebi svrha i učinit će sve - svim raspoloživim sredstvima koja im stoje na raspolaganju, a ona nisu mala – da tako ostane što je duže moguće.

Pavle Kalinić
06.09.2005.

Ovo sam natrkeljao 06.09.2005. u 12:37 i stvarno me zanima tvoje mišljenje.
Protrkeljaj (1) - Ispljuni na papir - #





O temi PROBUDIM SE I PROČITAM VIJESTI... izjasnili su se:













Objavljeno: ponedjeljak, 05.09.2005. ljeta Gospodnjeg

JAO...JAO...JAO...



Ufff...ubila me jučerašnja kuhana kuruza. U jednom trenutku sam mislil da bum eksplodiral, kak sam se napuhnul. Nemojte to pokušavati sami kod kuće, prepustite to profesionalcima. Bem ti, da sam se bar kladil s nekim, da ih mogu toliko pojest, neku pinku bi zaradil i mam bi mi bilo lakše podnositi vjetrove. Dobro je da niko nije prišao sobi s otvorenim plamenom. Blah!



Danas sam se odlučil za malo lakšu hranu.

Ovo sam natrkeljao 05.09.2005. u 14:36 i stvarno me zanima tvoje mišljenje.
Protrkeljaj (2) - Ispljuni na papir - #





O temi JAO...JAO...JAO... izjasnili su se:













MALO SMIJEHA...UVIJEK DOBRO DOĐE...



Kako su nekada izgledali poznati?

Celebrities as kids...


Ovo sam natrkeljao 05.09.2005. u 01:17 i stvarno me zanima tvoje mišljenje.
Protrkeljaj (1) - Ispljuni na papir - #





O temi MALO SMIJEHA...UVIJEK DOBRO DOĐE... izjasnili su se:













NERAD DO JAJA



Ubih se ovaj vikend od nerada. Skoro toliko da je postalo bolno...uhvatila me leđa od ležanja. Još k tome da sam iduća 3 tjedna na godišnjem. Woah! Onaj feeling kad se sjetiš da se ne moraš dizati ujutro...zaaaakon!
Danas sam bio u Zagorju, nabral hrpu kuruze i sad nemremo dihat, prežderali se da su to strahi... Težak život. Blah! :)

Ovo sam natrkeljao 05.09.2005. u 01:11 i stvarno me zanima tvoje mišljenje.
Protrkeljaj (3) - Ispljuni na papir - #





O temi NERAD DO JAJA izjasnili su se:













Objavljeno: četvrtak, 01.09.2005. ljeta Gospodnjeg

BABA JE ZAKON



Jeste čuli babu na telefonu "Vrag ti mater jebi...."? E sad sam našao i obradu Dine Dvornika i Dj Harisa. Pokidao sam se od smijeha.

Download: Baba je zakon 5,86 Mb (rm)

Original babe

Download: baba na telefonu 213kb (mp3) zip

Ovo sam natrkeljao 01.09.2005. u 17:17 i stvarno me zanima tvoje mišljenje.
Protrkeljaj (1) - Ispljuni na papir - #





O temi BABA JE ZAKON izjasnili su se:













<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.


blog